2021.07.01

6″ IR 8″ NERŪDIJANČIO PLIENO TURBINŲ MEDŽIAGŲ PAKEITIMAI

 

Dėl išaugusio sertifikuotų gręžinių siurblių, skirtų geriamojo vandens tiekimui, poreikio „Franklin Electric“ gamintojas atlieka keletą 6″/8″ turbinų serijos pakeitimų, kad minėtiems produktams būtų užtikrintas  pagrindinių Europos geriamojo vandens institucijų sertifikavimas.

Visi žemiau išvardyti pakeitimai bus įdiegti gamyboje nuo 2021 metų liepos mėnesio. Kataloginiai siurblių dalių numeriai nesikeis.

 

 

Medžiagos, kurias leidžiama naudoti su geriamuoju vandeniu:

GUMINĖS DALYS

Visos guminės dalys bus pakeistos medžiagomis, patvirtintomis geriamajam vandeniui. O-žiedų ir guolių įvorių guminė medžiaga bus pakeista iš NBR/HNBR į EPDM. Tai leis patvirtinti gumos mišinius pagal DM174, WRAS, UBA, ACS ir NSF sertifikatus.

EPDM medžiagos kietumas prilygsta NBR/HNBR ir leidžia  eksploatuoti siurblius iki maksimalios + 90° C darbinės temperatūros. Pagal pageidavimą vis dar galima įsigyti siurblius, kurių maksimali darbinė temperatūra yra + 60° C, su išpildymu iš NBR medžiagos.

 

VIRŠUTINĖ IR TARPINĖ ĮVORĖS

Viršutinių įvorių medžiaga keičiama iš keramikiniu būdu padengto nerūdijančio plieno (su chromo sudėtimi) arba volframo karbido (Widia) į aliuminio oksidą. Tarpinė įvorė taip pat keičiama iš volframo karbido į aliuminio oksidą. „Franklin Electric” laboratorijose atlikti bandymai parodė, kad naujos medžiagos pilnai užtikrina reikiamas mechanines savybes.

Aliuminio oksidas garantuoja gerą šiluminį stabilumą ir puikų atsparumą korozijai tiek rūgštinėje, tiek šarminėje aplinkoje. Be to, medžiaga pasižymi geru atsparumu oksidacijai, labai geru kietumu ir puikiu atsparumu dilimui.

 

 

Patobulintos mechaninės savybės

DĖVĖJIMOSI ŽIEDAI

Radialiniams modeliams dėvėjimosi žiedų medžiaga keičiama iš PTFE į PPS. Naujo tipo žiedas yra 100% suderinamas su dabartiniais difuzoriais. Be to, PPS komponentas yra mažiau veikiamas temperatūros svyravimų ir turi geresnę matmenų toleranciją nei PTFE. Šios savybės laboratoriniais tyrimais patvirtintos nuo 2016 metų ir ši medžiaga sėkmingai integruojama į kitus produktus.

 

Daugiau informacijos rasite gamintojo tinklalapyje: https://franklinwater.eu/more/news-events/news/2021/06/material-improvement-of-6-and-8-stainless-steel-submersible-pumps/

 

 

 

 

 

Kontaktų forma
×